Tips til første date

Første date

Det er helt naturlig å være nervøs før en date. Man kommer på date med mange forventninger og håp, i tillegg til at man er redd for å bli avvist. Heldigvis er det flere ting man kan gjøre for å holde nervene under kontroll. Her følger noen virkelig gode dating-råd for deg som gjerne vil ha litt ro i situasjonen.

Glem ideen om å være perfekt

Vil du gjerne se bra ut til den store kvelden? Det er helt forståelig. Men til gjengjeld burde du glemme alt om å være perfekt. Det holder uansett ikke – verken på kort eller lang sikt. Vi har heldigvis alle sammen feil og det må du også huske på. Tenk på hvordan du selv opplever andre. Er det ikke ofte det skjeve og rare som gjør at du faller for noen?

Øv deg på å småprate

Alt er ikke avhengig av den første daten. Du og daten din er bare i ferd med å bli bedre kjent med hverandre. Og da er man nødt til å snakke med hverandre. Her er det viktig at man prøver å holde tunga rett i munnen: Du skal verken buse ut med hele livshistorien din eller være totalt tilbakeholden av ren og skjær skrekk. Husk derfor å puste med magen, still spørsmål, lytt oppmerksomt og gi samtidig også litt av deg selv. Småprat er veien frem!

Kom i god tid

En ting er å være nervøs, noe helt annet er å være forsinket. Hvis du stormer ut av leiligheten og først kommer veltende inn på kafeen i siste øyeblikk, så blir det vanskeligere å kontrollere pusten og nervøsiteten. Det er en dårlig start. Derfor burde du komme i god tid. Sørg for å skape ro slik at både du og daten din kan slappe av og hygge dere.

Vær i det romantiske hjørnet

Hvis du ikke føler deg helt i det romantiske hjørnet før du skal på date så kan det bli veldig vanskelig å få noe ut av hele greia. Derfor er det viktig at du er klar for romantikk i hodet. Det kan derfor være en god idé å se en av de mest romantiske filmene som noensinne har blitt laget før du skal på daten, nemlig Love Actually stream. Filmen har etter hvert blitt en juleklassiker, men den tåler også å bli sett når som helst ellers på året. Love Actually er en perfekt oppvarming til en romantisk date.