Slik sparer du penger på nettshopping

Materielle goder som sminke og mote er noe som for mange har en viktig plass i livene deres. Dessverre kommer materielle goder nesten alltid med en prislapp som ofte er uheldig. Vi som handler på nett ofte har lært oss noen triks og knep som letter litt på belastningen i lommeboka uten at det går utover mangfoldet i klesskapet vårt. Det finnes mange gode løsninger for å sikre seg gode moteartikler uten å måtte ofre noe som helst. I denne artikkelen kan du lese om noen lette triks for å spare penger ved nettshopping, samt hvordan du kan finansiere prosessen. Fra en moteelsker til en annen så håper jeg at du finner noen nyttige triks du kan benytte deg av. God lesing, og shopping!

Det lønner seg å være lojal

Mange butikker holder ofte kampanjer og salg som bare registrerte kunder får muligheten til å være med på. Eksklusive koder og kuponger blir ofte sendt ut på e-poster for de som tidligere har handlet på siden. Slike e-poster havner fort i spam-filteret, men om du ofte handler på siden kan det være lurt å raskt se gjennom e-postene dine. Sidene har ofte ulike lojalitetsprogram hvor du kan spare penger ved hyppige kjøp. Det lønner seg å registrere seg fra første kjøp, slik at du aldri går glipp av noen fremtidige fordeler. Trumf og andre kredittkort gir i tillegg bonuser hver gang du handler i enkelte nettbutikker. Om det er en butikk du handler ofte i kan du enkelt finne ut av hvilke kredittkort som gir deg beste kreditter, rabatter og fordeler.

Brukt er både rimelig og moteriktig

I det siste har det også dukket opp mange gjenbruksbutikker på nett. De aller fleste er utenfor Norge, men du skal ikke se bort ifra at noen av dem sender pakkene sine til lille Norge. Mote er ofte dyrt, men det kan også være dårlig for miljøet og lite bærekraftig. Med gjenbruk får vi brukt klesartikler i god stand om igjen, samtidig som vi sparer miljøet og lommeboken vår. Fordelen med å shoppe vintage på nett er også at du kommer til å spare mye tid. På nett kan du sortere alt etter merke, størrelse og farge, slik at du ikke må lete gjennom alle hengerne etter jeans som passer deg – slik som du må gjøre på Fretex. Gjenbruk på nett er også gull verdt om du leter etter designerklær for en billig penge.

Moteriktig gjenbruk kan også fås tak i på norske sider og apper som Finn.no, Tise og Shpock. Det kan være en fordel å sette på en varsel i appen slik at du får en varsel hver gang en artikkel du ønsker blir lagt ut for salg. I enkelte sesonger, som rett etter jul, finnes det mange kupp på forskjellige artikler du kan få bruk for senere. Om du vet du trenger en ny kåpe til neste vintersesong kan du finne noen gode kupp på våren. På lik måte legges det ut mange fine sommerklær på høsten. Når folk rydder ut av skapet sitt for en ny sesong kan du fort finne mange skatter.

En annen smart app for prisbevisste er en app som heter prisjakt. Før du bestiller de nye skoene dine fra nettbutikken du fant dem på kan du her sjekke om andre steder selger dem for en billigere pris. Du kan fort spare deg selv for noen hundrelapper ved å kjøpe dem fra en annen nettforhandler.

Noen nettbutikker for sparere

Enkelte billige butikker bruker noe som er kjent som «fast fashion». Dette er uetisk mote hvor utnytting av dyr og mennesker ofte skjer. Slike nettbutikker kommer ikke til å bli nevnt i denne artikkelen. Billig mote som ikke tærer på samvittigheten er fortsatt lett å få tak i!

ShopSpring – ShopSpring er en personlig favoritt for billig, men etisk forsvarlig, netthandel. Her kan man finne alt man trenger av basic og hverdagslig bekledning. Om man leter litt og er heldig finner man også noen gode kupp på designerklær!

ThreadUP – Dette er en gjenbruksbutikk som har klær fra alle mulige merker og designere du vanligvis shopper hos. Butikken merker alle klærne sine på en lett måte slik at du aldri må lete lenge etter det du ønsker. Det finnes til og med en side hvor de lister opp kjendiser sine antrekk, slik at du kan kopiere stilen til favorittene dine, om du ønsker det. Det er ingen tvil om at du kan finne noen billige skatter på denne siden.

Tradesy – Om designervesker til en billig penge er det du ser etter er Tradesy siden for deg. Gjenbruksbutikken på nett har mange ulike luksusmerker med store avslag.

HoneyBum – HoneyBum er en av de personlige favorittene på denne listen. Dette selskapet selger ikke bare moteriktige klær til en billig penge, de bruker også deler av overskuddet sitt til å redde verdens bier! Med hashtaggen #savethebees gjør HoneyBum nettshopping til noe som gir oss motekupp og god samvittighet. Her kan vi slå to fluer i en smekk; billige klær og veldedighet.

WearPact – Dette er den eneste siden du trenger om du leter etter billige, men komfortable, tilskudd i undertøysskuffen din. WearPact designer de herligste klærne i organiske materialer som er moteriktig og skånsom mot huden din.

Swap – Swap er den største nettbutikken for gjenbruk av klær og moteartikler. Her legges det ut nye artikler hver eneste dag og man kan alltid forvente seg å finne mange interessante klær for store avslag. På siden finner du klær for både menn, kvinner og småbarn. Det er også mulig å finne leker og andre artikler for barn. Det er selvfølgelig store avslag på disse artiklene også!

TheReformation – Reformation er en side som viser at ekte kvalitet ikke nødvendigvis kommer med groteske prislapper. Dette er kanskje en side som er litt dyrere enn hva vi sparere er vant med, men investerer man i en bukse herfra holder den lengre enn fem bukser fra H&M. Det er ekte sparing i praksis!

OutdoorVoices – Dette er definitivt den beste siden for å finne treningsklær av god kvalitet. Ofte oppleves det at treningene blir lettere når man har moteriktige klær på seg, og med en garderobe med klær fra OutdoorVoices er dette aldri noe problem. Samtidig puster klærne godt under trening og er behagelige å ha på seg.

Finansiering

For mange unge med andre finansielle ansvar er ikke alltid finansieringen av motetrender helt enkelt. Lønnen, eller studielånet, må ofte gå til helt andre ting enn nye sko, og etter alle regninger er betalt er det ofte ikke nok penger til den nye genseren du ønsket deg. For mange er det er heller ingen løsning å ta seg ekstra vakter, eller å jobbe ved siden av skolen, for å skaffe seg de nyeste trendene. Likevel finnes det mange mulige trygge måter å sørge for å sikre seg de nyeste godbitene på markedet. God mote trenger ikke å koste skjorta, og man trenger i enkelte tilfeller ikke å betale noe som helst.

Har du kanskje noen fine klesplagg du sjeldent bruker i klesskapet ditt? Dette er kanskje noe noen andre hadde hatt glede over. Samtidig som du shopper på gjenbruksapper kan du legge ut ting du ikke bruker selv. Det finnes et marked for alt, selv den gamle vesken som du aldri bruker lenger. Flere steder arrangerer også salg- og bytte-kvelder noen ganger i året. Ulike studiesteder og foreninger har ofte slike arrangementer på sine sider. Du skal ikke se bort ifra at noen på studiet ditt sitter på en genser som ligner på den du har siklet etter i ukevis. Slike arrangementer kan man og finne på nett. Facebook er en fantastisk plattform for salg og bytte av klær, sko og accessoirer.

Det skal ikke være nødvendig å ta opp et forbrukslån for å kjøpe moteriktige klær. Det er mange som har opplevd å ta opp forbrukslån de ikke har hatt kontroll over og havnet i en finansiell felle. Luksusfellen er ikke et populært program uten grunn. Har man derimot kontroll over egen økonomi er det ingen fare å bruke kreditt på en trygg måte. Finner man den perfekte buksen på salg et par dager før lønningsdagen kan man trekke kredittkortet uten å bekymre seg. Det viktigste er å alltid vite hvilken finansiell situasjon man står i og ikke overskride det man raskt kan betale tilbake.

Finn din stil

Mote er noe som er unikt for hver enkelt person. Det finnes alltid guider i magasiner og trender på nett, men hva du velger å ta med deg fra disse trendene er helt opp til deg. Å være moteriktig betyr ikke å kle seg etter kjendiser på Instagram eller som modellene i kampanjen – det betyr å kle seg slik at du uttrykker deg selv. Ditt eget uttrykk kan formes ved bruk av de nyeste godene, eller vintage gensere du har funnet bakerst i skapet til bestemoren din. Derfor trenger du ikke nødvendigvis å kaste deg etter de nyeste klestrendene og dyre merkene for å være moteriktig. Trender kommer alltid til å forandre deg, men din personlige stil kommer alltid til å forbli.