Slik sparer du penger på makeup og klær

Nettshopping har aldri vært mer populært. Hvis vi tar i betraktning at Norge har et av verdens største høyeste internettpenetrasjon, så er det ikke så rart at mange nordmenn foretrekker å handle på nett. Mange foretrekker å kjøpe klær og sminke på nett. Og hvorfor skulle vi ikke det?

På Internett er det større utvalg og bedre priser. Dessuten tar det ikke lang tid før pakken kommer heller. Men spørsmålet er heller om du får til gode nettkjøp, er du en smart nettshopper? Les videre og få tips til hvordan du gjøre det ene kuppet etter det andre på nett.

Sjekk ut nettbutikkens sosiale medier

Den utstrakte bruken av sosiale medier i motebransjen er enormt. Dette har store fordeler for motebransjen ettersom flere nettbutikker får større eksponering av sine produkter. Men dette betyr også flere goder for deg som forbruker. Besøk gjerne nettbutikken sosiale medier og sjekk om de har kampanjer eller tilbyr rabatt på ulike varer. Mange av dem er også tidsbegrenset så her gjelder det å følge med. Noen nettbutikker belønner også faste kunder med eksklusive kampanjetilbud. Å følge med på sosiale medier kreves veldig lite ettersom mange bruker smarttelefoner som avgir varsling når noe nytt skjer. Ved å være aktive på f.eks. Facebooksiden til en nettbutikk så kan du faktisk også påvirke hvilke varer du vil ha mer av.

Sammenlign prisene nøye

Nettbutikker har et enormt utvalg og selv fargen på et plagg kan ha stort å si for prisen. Selv en veldig populær kjole kan koste mindre dersom du velger en farge som er mindre populær. Å finne den beste prisen kan være krevende, men nettbutikkene har mange søkefunksjoner og filtreringsvalg du kan utnytte. Det kan også være lurt å bruke ønskeliste-funksjonene som nettbutikker tilbyr kundene sine. Da kan du lage en liste over plagg, sminke og tilbehør du ønsker deg. Deretter kan du bruke samme liste for å sjekke om det finnes andre nettbutikker som tilbyr bedre prisene på noen eller alle tingene du vil ha.

Shoppe i utenlandske nettbutikker

Som regel anbefales det å shoppe i norske eller skandinaviske butikker. Men av og til kan prisene være mye bedre i utlandske nettbutikker. Men da bør du huske på at selv om klær og sminke er tollfritt og uten moms, så er det visse grenser du bør overholde. Kjøp over en viss sum krever at du betaler full moms og noen varer kan bli holdt igjen i tollen. Slik at leveringstiden kan ta lengre tid. Det er også litt mer krevende å angre et kjøp fra en utenlandsk nettbutikk.

Rabattkoder og kampanjer

Ettersom det finnes så mange nettbutikker så knives det voldsomt om kundene. Dette kan du utnytte ved å se etter rabattkoder for nye kunder. Det kjøres også stadig salgskampanjer, spesielt før og etter feriesesonger og høytider. Det er også lurt å være litt utradisjonell når du handler på nett. Det er ingen hemmelighet av sommervarer er billige om vinteren og omvendt. Dette krever litt planlegging og ikke minst en stor dose med tålmodighet. Hvis du derimot må ha de nyeste moteplaggene med en gang så er rabattkoder og salgskampanjer din beste venn. Rabattkoder blir delt ut i de ulike nettbutikkene. Men det finnes også flere nettsider dedikert til kun rabattkoder. Slik som Coupii.no,  cuponation, Groupon og Members som kan ha en f.eks. en Stylepit rabattkode. Disse nettsidene bør du definitivt ta en titt på før du går til innkjøp av sminke og klær.

 

Sørg for at du har gode basisplagg

Hvis du er en moteløve så vet du sikkert at det koster å være trendy hele tiden. Men du trenger ikke å bruke hele månedslønnen for få et nytt antrekk. Løsningen er å skaffe seg gode basisplagg. Hvis du har en god basisgarderobe kan du kle deg bra selv på de mest travle dagene. Dessuten kan basisplagg lett piffes opp med litt smykke og annet tilbehør.

Nettbutikkene som fokuserer på basisplagg er heller ikke dyre. Hvis du derimot handler basisplagg i designerbutikker kan du forvente å punge ut kanskje det todobbelt av samme pris i en annen nettbutikk. Det er også lettere å spare til et dyrt plagg, dersom du ikke hele tiden brukte penger på dyre designerklær.

Ta vare på sminkebørster

Sminkeutstyr kan være dyrt, spesielt de med høy kvalitet. Hvis du bruker mye sminke bør du ta deg tid til å rense og vedlikeholde utstyret. Dette gjør også at sminke sitter best og du bidrar til å holde huden renere. Du trenger ikke noen spesielle midler for å rense sminkeutstyr.

Bruk gjerne litt shampo for å rense dem og deretter balsam. Da mykgjør du sminkebørstene og de føles som nye igjen. En annen lur måte å spare penger på sminke er gå for en mer naturlig look. Det har blitt trendy å ha et mer naturlig utseende. Selv om dette også krever litt sminke, så trenger du iallfall ikke så mye av det.

Kjøp 3 for 2

Dette er en klassisk kampanje hos mange butikker, men som er lurt for deg som bruker mye av en ting. Hvis du raskt sliter ut dine favorittjeans så lønner det seg å kjøpe to og dermed få en gratis. Det er også ofte slike tilbud på sminke, men vær obs at sminke som oppbevares altfor lenge kan gå ut på dato.

Hvis du skal hamstre opp sminke på tilbud bør du sørge for at du får brukt dem før de går ut på dato. De fleste populære nettbutikker har også fysiske butikker, og når de annonserer at det er salg på sminke eller klær kan du spare ytterligere ved å hente varen selv. Da sparer du penger på frakt, men dette er også avhengig om det er lønnsomt for deg reise til butikken.

Vær også obs på at mange nettbutikker har rabatter som kun gjelder nettvarer, og at ikke alle fysiske butikker har nettopp den varen du vil ha.