Hyggelig småarbeid i vinterhagen

Det er kanskje ikke helt enkelt å se hvordan en kan arbeide i hagen midt på vinteren, men at det er mye an kan gjøre – det er sikkert.

Hagen er, for de fleste, noe vi begynner å tenke på i april måned. Eller når som helst ellers at værgudene har funnet for godt å bevilge vær som gjør at en begynner å tenke på nettopp hagearbeid.

Men om du er smart vet du at hagearbeid er noe som finnes året gjennom.

Om vinteren er det my mindre arbeid, riktignok. Men likevel er det lurt ikke å bryte den gode bølgen fra vår- og sommerhalvåret.

Vinterarbeid i hagen

For det første kan du altså dele året inn i to: Høst- og vinterhalvåret, og vår- og sommerhalvåret.

Alle som har hage skjønner at det er om våren det virkelig gjelder, og at en om sommeren følger opp. Men du vet også at høsten er en viktig tid, spesielt med tanke på å gjøre alt klart til vinteren. Om høsten kan du drive med omplantingsarbeid. Mange glemmer at høsten kan være lang, og at den tradisjonelle, norske vinteren mange steder lar vente på seg lenger og lenger for hvert år.

Har du trær vet du også mange av dem bør beskjæres årlig. Men dette er altså om høsten. Hva med vinteren?

Forefallende arbeid

Dersom du har gjort det du skulle om høsten, er alt i rute. Men har du glemt noe må du prøve å få gjort det du kan om vinteren. Enkelte ting, som omplanting, blir umulig. Med mindre du har drivhus, da. Men det betyr ikke at det ikke er ting som kan gjøres om vinteren.

Har du gjerder eller porter som skal fikses? Har du stabbur eller mindre hus i hagen som trenger fiksing? Vinteren kan være en stille og fin tid for forefallende arbeid på inventaret.

Det kan også være greit å planlegge våren som kommer. Dersom du ikke har drivhus, kan du kanskje begynne å tenke på det om vinteren? Om du ønsker deg et lite ytterhus til redskap og verktøy, kan du kanskje bestille eller sette opp dette. For mange steder er det bart om vinteren.

Uansett kan du begynne planleggingen.

Godt verktøy

Noe så enkelt som å gå gjennom verktøyet du har, og eventuelt kjøpe inn verktøy du trenger, er en god vinteroppgave. Sjekk nettbutikker som www.bauhaus.no, da de har alt du trenger innen verktøy, hageredskaper, maling, gjerder, trelast, jernvarer, el-varer, etc.

Benytt vinteren til å sette sammen ditt perfekte verktøyskrin, eller å montere et redskapshjørne i vedskjulet ditt. Og har du ikke vedskjul, ja da kan du kjøpe et – eller bygge selv.

Sett i gang

Ikke la vinteren passere uten at du gjør noe for hagen og uteområdene dine.

Og noe av det fine med å jobbe litt ute i hagen, eller i vedskjulet, er jo at en får litt fri fra resten av familien. Da kan det kanskje passe å bestille litt arbeidsmat fra takeaway appen Just Eat. Finn hjemmesiden her. Hva med pizza? Eller kanskje frister sushi mer?