House Doctor

House Doctor er en produktserie av interiør og møbler som er svært godt mottatt i markedet. Selv om House Doctor er trygt plassert i småbyen Ikast, i lett rurale omgivelser, er ikke deres design i utpreget nordisk stil.

House Doctors produktserie er omfangsrik og det er snakk om svært forskjellige produkter. Fellesnevnerne kan sies å være organisk design og utstrakt bruk av taktile overflater. Dessuten ser designerne hos House Doctors ut til å følge en fastlagt fargeskala.

Fargene kan sies å være lekne, men mettede i moderate jordfargelignende farger. Fargeskalaen inneholder mange komplementære farger, men også behagelige kontrastfarger. Fargeskalaen er i det hele tatt svært godt gjennomført, slik at produktene (så forskjellige de enn er) lett kan mikses med hverandre.

Fargene sørger nemlig for å holde en slags rød tråd gjennom hele kolleksjonen.

House Doctor er en familiebedrift som opprinnelig solgte brukskunst, men familiens kreative gener presset seg på. Nå er store deler av kolleksjonen designet inhouse og over 100 mennesker arbeider nå med å skape og distribuere to kolleksjoner hvert år. En rekke eksterne designere er også tilknyttet det suksessfulle brandet, slik at kolleksjonens gjenstander har en variert stil.

House Doctor er ett populært brand hos designbevisste danske forbrukere. Merket har dessuten slått gjennom som en spennende utfordrer på interiørmarkedet i en rekke andre land. House Doctor er fremdeles et relativt ukjent merke i Norge, men flere forhandlere har fått øynene opp for deres lekne stil og kreative produkter; blant annet Unoliving.no.

To spesielt fete møbler

House Doctor selger produktene sine med en klar advarsel om at de er sterkt vanedannende. Vi er helt enige! Deres lekre stil med varme, mettede farger og organiske former er lett å like. Spesielt fete er:

Addition Daybed

House Doctors Addition Daybed er laget i lekkert brunt kuskinn og ramme og ben i galvaniserte rør. Rammens røffe uttrykk gir en nesten provoserende kontrast til det luksuriøse kuskinnet. Møbelet er så nøytralt i stilen at det vil passe sammen med det meste, men vi foreslår at det får litt luft (mtp. avstand til andre møbler).

House Doctor Mix

Asymmetrisk kommode i treutførelse som gir møbelet et behagelig ytre, til tross for dets stringente formspråk. Skuffene står i lekker organisert uorden, med en estetisk balanse som får Mix til å se gjennomført kul ut. Mix står på hjul, så den er lett å flytte på. Hjulene har bremser.

Du kan se flere bilder av produktene hos Unoliving.no som er en norsk House Doctor forhandler.