Har du prøvd «skuddsikker kaffe»?

Skuddsikker kaffe, eller bulletproof coffee, er en av de merkeligste helsetrendene fra de siste år. Les alt om fenomenet her.

Skuddsikker kaffe høres merkelig ut, men det er et fenomen som har tatt av. Og dette er et spennende fenomen som du absolutt må kjenne til.

Kort fortalt handler dette om noe så rart som å ha smør i kaffen! Ja, du leste riktig.

Skuddsikker kaffe

Dette begynte som en helsetrend i USA. Folk blander ekte smør, helst fra kuer som spiser gress, i kaffen sin om morgenen – og i løpet av hele dagen. De sier at det hjelper dem å unngå at energien går ned i løpet av dagen, at det gir en puls av energi til hjernen og din mentale velvære, og at det til og med skrur opp din metaboliske rate.

Altså at du brenner fett fortere.

Mange fordeler

Skuddsikker kaffe, eller «Bulletproof Coffee» er egentlig merkenavnet til et spesifikt produkt, men praksisen med å ha smør i kaffen har bare blitt hetende dette.

Og om du er interessert i helse og velvære kan du jo teste dette ut.

De fleste har en eller to spiseskjeer, altså 15 til 30 gram, med ekte smør i en halv liter kaffe. Så du kan jo teste ut en teskje smør til en større kopp kaffe, eller en halv teskje til en mindre kopp.

Merkelig fenomen fra Tibet

Det høres kanskje rart ut å ha smør i kaffen, men slik er det jo også med enkelte trender som dukker opp. De er ofte merkelige. Men tilbakemeldingene fra mange mennesker som ikke bare tester dette ut, men fortsetter med praksisen dag etter dag, er så positive at dette nok har blitt mer enn bare et kuriøst fenomen.

Folk snakker om «fettkaffe», for smør er jo fett.

Glem ikke at fett er blitt «inn» igjen etter å lenge ha vært kritisert av leger og helsemyndigheter, og at vi sannsynligvis trenger mer av det. Men ved å putte det i kaffe skjer det imidlertid noe mer. Det var Dave Asprey som fant på denne ideen, etter å ha sett praksisen i Tibet.

Kaffe fra Lyreco

I Tibet brukte de smør i te, men effekten er visst like god i kaffe. Du kan bruke en helt vanlig kaffe, som den du finner på Lyreco. Og om du vil sjekke kaffen fra Lyreco kan du bare klikke her.

I de høye fjellområdene i Tibet testet Asprey ut te med yaksmør, og effekten var så bra at han hevdet at han hadde nærmest blitt født på ny.

Dersom du trenger en engergiboost, og litt nytt liv til neuronene, kanskje også litt hjelp med å brenne fett, skal du teste dette ut i dag! Men bruk ekte smør, ikke margarin.