Har du nok utebelysning hjemme?

Modern Design White Dining Room Interior Architecture

De fleste av oss har begynt å forstå hvor viktig det er å ha god belysning innendørs. Men glemmer vi kanskje utendørsbelsyningen?

Dersom du bor i egen bolig vet du hvor mye det er å passe på. Ja, det er så mye at det kanskje av og til kan føles overveldende. Såpass at en kanskje glemmer mye av det som skulle gjøres.

Men det er helt naturlig at vi glemmer noe. Som for eksempel utebelysning.

Hage-elskere

De fleste av oss elsker å oppholde oss i hagen fra den tidligste stripe av vårsol dukker opp til høsten kommer. Men er uteområdene dine godt nok opplyst?

En ting er området der du og familien pleier å oppholde dere ute. Kanskje det er på tide å sette opp litt bedre og flottere belysning? Men tenk også på andre uteområder med opplysningsbehov. Som trapper eller andre transitt-områder som kanskje trenger opplysning på kveldstid.

Du setter raskt opp en vegglampe, og det finnes i dag også mange andre lamper å velge fra.

Solarlamper

Dersom du er glad i hagen din vil du kanskje sette pris på å kunne vise den godt fram også på kveldstid? Da skal du sjekke ut de mange solarlampene som finnes.

Dette er hagelamper som ikke trenger tilkobling til strømnettet.

Det er veldig praktisk. Ikke bare fordi du selvsagt ikke kommer til å merke disse lampene på strømregningen. Men også fordi du ikke trenger legge opp ledninger fra lampen til nettet.

Det betyr at det er mye enklere å installere hagelampene, for du setter dem bare rett ned i jorden.

God design

Akkurat som med innebelysningen er god design viktig også for utebelysningen.

Det finnes mange merker som satser på god design med lamper. Norlys er en spennende serie med utendørsbelysning. Se mer her. Det finnes et meget stort utvalg innen gode utendørslamper. Så det handler bare om å sette seg ned å bla gjennom alle de produktene en finner, for så å plukke ut de aller beste.

Betal gjerne litt ekstra for enkelte av lampene – dersom du synes designen gjør at de fortjener det. Et par slike gode designlamper vil ta seg meget godt ut, og vil skape et flott inntrykk der de settes opp. Det kan dreie seg om lamper i forbindelse med inngangsparti til huset ditt, eller til spesielle områder i hagen.

Bli inspirert

Det viktige neste-skrittet er at du selv blir inspirert.

Finn derfor fram så mange interiør- og hageblader som mulig, og meld deg opp på Pinterest. Finn bilder av løsninger du liker. Etter at du har sett på et par hundre ideer vil du begynne å få et øye til disse tingene. Og plutselig finner du også noe du liker spesielt godt. Da er det bare å stjele ideen og ta den med deg videre.

Jo mer tid du har til slik research før du faller ned på konkrete valg for utendørsbelsyning, desto bedre. Da vil du få en mer komplett oversikt.