En opplevelse som sent vil glemmes – En god gave for ham

Det er ikke alltid like enkelt å finne ut hva man skal gjøre for bursdager, andre festligheter, eller når man får besøk langveisfra. Gjerne har du lyst til å besøke spesielle steder, eller til å gi gjestene en spesiell opplevelse. Her finnes det etter hvert flere selskaper som tilbyr skreddersydde opplevelsespakker. Da kan du vise frem hjemlandet ditt på spennende og morsomme vis, uten at du trenger å styre med å organisere ting.

Ett av selskapene som formidler slike tjenester er TrueStory, som har gjort et meget godt inntrykk på forfatteren i løpet av den siste tiden. Her finner du en rekke kule naturopplevelser, som gjerne kombinerer det å komme seg ut på skau og fjell, med noen ganske unike opplevelser.

True story tar deg med ut i naturen, og vet om noen riktig kule ting

Noe av det gode med TrueStory er at de vet om veldig mange forskjellige aktiviteter og tilrettelegger gode løsninger, for deg som har lyst å ta med gjester, eller familien litt utenfor Oslo. Det finnes noen tilbud som inviterer deg med til å legge turen litt lenger nord, men mesteparten av utvalget for Osloområdet, eller i nær nok avstand til at man kan ta en kort utflukt med en overnatting, om man ikke vil slite seg ut, er ganske bra.

Skogtur med action-sport

Noe av det første man kan vise frem til gjester som besøker Oslo er faktisk Nordmarka. Den imponerer som regel mer enn diverse operahus eller gamle bygninger. Spesielt om besøket kommer fra urbane strøk, er dette en perle, som vi fastboende ikke legger like godt merke til i hverdagen. Det er enkelt å ta banen opp til Holmenkollen, for så å ta en liten runde gjennom skogen, og så ta en rast ved Kapellet.

Men om du vil legge på en liten ekstra overraskelse, så er det bra om du bruker TrueStory til å booke en Zipline-tur fra den mektige rampa på holmenkollen. Kafebesøk og museum er kanskje fint, men det å rase ned over rampa på hopptårnet til Holmenkollen er noe som brenner seg godt inn i minnet, med hjelp av en ikke ubetydelig andel adrenalin i kretsløpet.

Fartseventyr i Oslofjorden

En annen attraksjon, med nesten samme adrenalinfaktor er RIB-safari i Oslofjorden. I motsetning til fartseventyret på Kollen, så er dette noe du kan gjøre året rundt. Båten kommer opp i store hastigheter, med hele 50 knop, om været og bølgene tillater det. I tillegg til fart og spenning er det også noen roligere avsnitt hvor det fortelles litt, og man kan orientere seg litt i omgivelsene med et annet perspektiv.

Flotte naturopplevelser som krever at dere reiser litt ut fra Oslo

Om dere har litt ekstra tid, finnes det to andre tilbud som også burde interessere de fleste. Det ene er action, med elverafting i Voss, mens det er andre er litt roligere, med guidet utflukt på Dovrefjell, for å se, hovedsakelig på moskus, men også resten av den flotte naturen på høyfjellet.

Rafting-tur til Voss

Reisen til Voss er i seg selv ganske flott, og dere kommer gjennom noen av Norges vakreste områder, med nasjonalparker og dype vestlandsdaler. Men turen er i drøyeste laget for en dagsutflukt. Om dere først legger ut for å rafte på Voss, så er det greit å overnatte i en hytte, i alle fall for en kveld, før dere legger ut på hjemveien.

Når det kommer til ekstremsport, så er jo Voss og det omliggende området ganske godt kjent, så den som har lyst til å prøve andre vågale ting, eller bare har lyst til å komme seg ut litt, kan lett finne flere aktiviteter. Det finne familierafting, for den som vil ha en litt mildere versjon, og det er mulig å leie kajakker for å ha en mer avslappende og andektig naturopplevelse.

Moskussafari på Dovrefjell

Dovrefjell nasjonalpark er også en perle av norsk natur, og en safari her viser frem noe helt unikt. Selv om hovedmålet for turen er at du får se moskusfe på nært hold, så er det også vanlig å få øye på andre dyr. Både reinsdyr og fjellrype trives i området. Også her lønner det seg å ha booket et overnattingssted, siden turen tilbake til Oslo er litt for lang for kun en dag.