Dekortips for ditt hjem, fra badeværelse til kjøkken

Small bright bathroom in classic modern style

De aller fleste av oss har nok planer for oppussing av flere rom i hjemmet. Men hva kan du gjøre av mindre forandringer, mens du samtidig forandrer det visuelle uttrykket vesentlig?

Visuelle forandringer er bra, og som vi skal se skal det ikke nødvendigvis så mye til for å skape større forandringer i uttrykket uten at du trenger å grave for dypt i lommeboken.

Norge er et dyrt land, på de fleste måter, markeder og områder.

Ikke minst når det gjelder håndverkere. Og håndverkere er nok den største utgiftsposten for oppussinger av hjemmet. Jo mer du kan gjøre selv, og med mindre krevende tiltak, vil hjelpe deg i å spare penger.

Baderomsforandringer

Om du vil forandre fliser på gulv eller vegger må du regne med store omkostninger, om du da ikke velger å legge fliser selv. Men du kan gjøre mye annet for å skape forandringer på badet.

Tenk, for det første, litt på de tekstilene du bruker på baderommet.

Alt fra håndklær til dusjforheng. Om du har dusjforheng, da, og ikke en glassvegg eller en glassboks med dusjdør. Har du kun et dusjforheng vil rommet forandre seg stort om du setter inn en dusjdør. Se mer her.

Badekar og andre løsninger

Om du ikke har badekar kan du vurdere å anskaffe dette, og da løser du problemet med dusjen med en halv glassvegg, eller dusjdør i glass.

De fleste klarer å montere et badekar, men du trenger nok en viss mengde minimumskunnskaper om verktøybruk. I noen tilfeller vil du nemlig trenge å montere badekaret på trelister som du selv kan sette opp. Traevarer.no har meget bra utvalg i det du trenger, finn hjemmesiden her

Fargevalg

Et helt naturlig mål for deg som ønsker forandringer uten for mye jobb, er å se på hvilke farger du har på rommet du ønsker å forandre.

Altfor ofte velger vi å beholde farger som ikke gjør så mye for oss. Så ta en god kikk på alle vegger i huset, og se om fargene appellerer. Om ikke er det bare å kjøpe inn maling, og gjøre noen raske strøk for radikale forandringer.

Det å male et rom på nytt er en av de enkleste, raskeste og rimeligste måtene å forandre et rom på – så om du er på et lavbudsjett er dette noe av det første du bør sjekke ut.

Kjøkkenet

Nest etter baderommet, eller kanskje helt likt med baderommet, er kjøkkenet et av de rommene som er ganske durt å pusse opp dersom du skal gjøre større forandringer.

Det sier seg selv at bytte ut inventaret på kjøkkenet vil være en dyr affære. Men om du ikke bare rett og slett vil male litt om på veggene, kan du tenke litt på belysningen av rommet.

Hvilke lamper har du i dag på kjøkkenet, og hva kan du gjøre for å forandre belysningen radikalt? Tenk på nye løsninger, og kanskje spesielt indirekte belysning, spesielt om du har en av de vanlige lysstoffrørene som hovedbelysning av rommet.