Armbånd for kvinner og menn

Det finnes anledninger hvor det lille ekstra er det som skal til for å fullføre ett antrekk. Tilbehør kan brukes til å fremheve en kroppsdel, ett plagg, eller for å trekke oppmerksomheten til tilbehøret i seg selv.

Her kan du bruke forskjellige ting, og det meste er lov. Ofte brukes smykker også for å vise at man bryr seg om seg selv, samtidig som dyre smykker, klokker eller liknende, vil brukes for å signalisere en viss klasse og status, samt kanskje at noen er glad i deg eller bryr seg om deg.

Om du finner det riktige og røffe sommerarmbåndet, vil du muligens også kunne fortelle folk at du har fri og at du chiller. Et italiensk armbånd i flettet skinn vil signalisere både frisluppenhet og action.

Pene armbånd kan fungere både for kvinner og menn

Hvis vi ser på noen av de nyeste trendene innen mote, smykker og bekledning, så kan vi se at armbånd er i vinden. Både menn og kvinner kan pynte seg selv med armbånd, men de burde være litt forsiktig med hva de velger, ikke alle armbånd passer til enhver anledning. I de kule armbåndene som du finner bak linken der opp kan du forresten få inngravert en liten tekst. Kanskje noe som du vil minne deg selv på, eller den heldige mottakeren som får et pent armbånd i gave?

Veldig få menn kan pynte seg med et armbånd ved en formell anledning. Armbånd for menn passer helst i settinger som er mer uformelle og lekne, som når du går på nattklubben for å danse, eller når du er på en storbyferie og vil vise deg frem litt. Du finner selvfølgelig også en viss type mann som kan forbedre utseendet sitt på jobb med et smakfullt armbånd.

Om du som mann selv ikke er sikker på om du vil kunne klare å bære ett armbånd, så gjør du lurt i å velge mer konvensjonell eller konservativ pynt. Siden nordmenn egentlig ikke er så flinke til å pynte seg, kan du oppnå mye med veldig lite. En pen skjorte med mansjetter vil for eksempel bli lagt merke til. Det samme kan man si om et vakkert armbåndsur eller om valget av et slips som faktisk passer til resten av antrekket.

Pene armbånd for kvinner er enklere

Derimot er det enklere om du er kvinne. Her er det lettere å slippe unna med mer oppmerksomhetssøkende påkledning og pynt. Om du ikke tror meg, bare forestill deg hva folk ville sagt om en mann som møter opp i en blomstret dress, vis a vis en kvinne som møter opp i en blomstret kjole.

Kvinner kan bruke armbånd til en hver anledning. Men også her finnes det visse konvensjoner, og du sender ut forskjellige signaler med det armbåndet som du velger. Sølv og rosa edelstener rundt håndleddet vil for eksempel fortelle noen at du er snill pike, mens andre gjennomskuer forkledningen, og vil anta at du leker snill pike for kvelden. Det funger på samme måte som når du bærer et lite krusifiks mellom brystene.

Om du derimot skaffer deg et armbånd i skinn, eller med nagler i, kan også reaksjonen på dette gå i to forskjellige retninger. Noen vil kjøpe at du er røff og tøff, mens andre vil anta at du forsøker å dekke over at du egentlige er en liten pusekatt.

Et pent armbånd for den nye kjæresten?

Ett sett med to armbånd med samme gravering kan være en ganske søt og pen kjærestegave, kanskje for å feire en liten anledning, som et tre-måneders-jubileum. Om noe har utviklet seg mellom deg og en hot sommerflørt er det kanskje det riktige tidspunktet for en liten gave.